Policía Local

Policía Local (5)

dimarts, 03 abril 2012 08:35

Informació general

Ubicació

Plaça d´ Espanya, 5 

12592 Chilches/Xilxes

Tel.: 964 59 00 02

Mòbil: 616 43 78 85

Fax: 964 59 04 25

Emergències: 112

Correu electrònic: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

Horari

Atenció al ciutadà 24 hores en els telèfons 616 43 78 85 - 112.

Atenció al ciutadà en dependències policials en el telèfon 964 59 00 02 de dilluns a divendres de 09:00 a 14:00 hores.

dimarts, 03 abril 2012 08:54

Enllaços d' interés

Direcció General de Trànsit DGT

Jefatures Provincials de Trànsit de la Comunitat Valenciana JPT-CV

Permís per Punts Permís per Punts

Guàrdia Civil Guàrdia Civil

dimarts, 03 abril 2012 08:51

Recursos humans i materials

Recursos humans

1 Oficial-Cap

8 Agents de la Policia Local

Recursos materials

Un vehicle policial tot terreny 4x4

Un vehicle policial turisme amb mampara

Una motocicleta trail

Dos motocicleta scooter

Equip de transmissions compost per 12 emissores portàtils, dos repetidors fixos i dos emissores fixes.

Enllaç amb la central de dades DGT

Equip informàtic independent i videovigilància

Dependències policials en el poblat interior i en el poblat marítim

dimarts, 03 abril 2012 08:52

Recomanacions

Sobre el €uro

Bitllets
Els bitllets en euros porten incorporats una sèrie d’elements de seguretat que li ajudaran a detectar els exemplars falsos només prestant-los un mínim d’atenció.
TOQUE la impressió en "relleu". L’especial procés d’impressió utilitzat dota als bitllets d’un tacte inconfusible.
MIRE el bitllet a contrallum. Veurà la marca d’aigua, el fil de seguretat i el motiu de coincidència, elements perceptibles per ambdós cares del bitllet.
GIRE el bitllet. En l’anvers dels bitllets de menor valor, es pot veure la imatge canviant de la banda hologràfica.
GIRE el bitllet i en el revers veurà la brillantor de la banda iridescent. En els de valor més elevat, en l’anvers es veu l’holograma i en el revers la tinta que canvia de color.
Monedes
També les monedes en euros s’estan fabricant d’acord amb unes especificacions tècniques molt avançades, que dificultaran extraordinàriament la seua falsificació i facilitaran la seua detecció.
S’ha posat especial atenció a incorporar elements de seguretat a les monedes d’1 i 2 euros.
Les monedes d’1 i 2 euros presenten un disseny bicolor resultat de la utilització de dos metalls distints en la seua encunyació, la qual cosa, junt amb la llegenda que figura en el cantell de la moneda de dos euros, dificulta la seua falsificació en major grau. Les monedes en euros incorporen dispositius de lectura automàtica que són garantia de màxima seguretat, així com de que es puguen utilitzar en màquines expenedores de tota la zona de l’euro, amb independència de l’Estat membre d’emissió.
Font i més informació: www.euro.ecb.int/es

Seguretat al volant

PER A CONDUCTORS/RES
Cinturó de seguretat
Sap que el cinturó de seguretat és l'element que més vides salva a l'any en els accidents de circulació?
Sap que una persona de 75 kg. a una velocitat de només 50 km./h., en cas de col·lisió frontal, transforma el seu pes aproximadament en 3000 kg.?
I que si esta persona viatja en el seient posterior i ix projectada cap als ocupants davanters seria com si els vinguera damunt un elefant?
Evidentment, a major velocitat, s'incrementen potencialment les xifres anteriors.
El vehicle dotat amb els mitjans més moderns de seguretat, el més car del mercat, resulta menys segur que un vehicle antic si el/la conductor/a no fa un ús correcte del cinturó de seguretat.
Consell: SEMPRE, tant en ciutat com en carretera, en seients davanters i posteriors, faça ús del cinturó de seguretat.
Velocitat
Si circula a 100 km./h., en condicions òptimes de mecànica, de climatologia i d'adherència del ferm i amb un temps de reacció teòric d'1 segon, sap que per a detindre el seu vehicle necessita recórrer una distància superior a 82 metres? (quasi la longitud d'un camp de futbol)
Sap que l'efecte d'una col·lisió frontal a una velocitat de 100 km./h. Equival a caure des d'un 10é pis?
És vàlida la comparació del vehicle amb les bales: No són perillosos; el perillós el la velocitat a què es mouen. La del vehicle la decidix vosté.
Distraccions
Sap que circulant a 90 km./h. Durant el temps que necessita per a agafar un telèfon mòbil i respondre a una cridada, el seu vehicle haurà recorregut 140 metres? (la distància que ocupen 10 tràilers l'un darrere de l'altre.
Consell: Estiga atent quan conduïsca i vigile la conducció dels altres. Doble nivell d'atenció, doble nivell de seguretat.
Alcohol
Sap que en la mitat dels accidents amb víctimes mortals ha intervingut l'alcohol?
Sap que l'alcohol...
     Fa adoptar conductes de risc més elevades
     Reduïx la capacitat sensorial
     Disminuïx la visió
     Limita la intel·lecció
     Retarda la capacitat psicomotora
     I augmenta el temps de reacció davant d'imprevistos?
Consell: No conduïsca si ha begut i no viatge mai amb un conductor que haja begut.

PER A VIANANTS
Sap que un 10% de les víctimes mortals en la carretera són conseqüència d'atropells i que molts havien baixat dels seus vehicles per avaries o motius semblants?
Sap que en un atropell a 50 km./h. Les possibilitats de sobreviure són mínimes?
Sap que la majoria d'usuaris de la via que col·loquen els triangles de senyalització ho fan malament perquè no deixen el mínim de 50 m. Entre el triangle i el vehicle?Seguretat en la llar

EL SEU DOMICILI
Procure que els accessos a sa casa reunisquen unes mínimes condicions de seguretat (portes blindades, reixes, sistemes d'alarma...). Si les finestres donen a patis interiors, tinga present que poden quedar ocultes a la vista dels veïns i, per tant, tenen poc risc per als lladres.
Tanque sempre amb clau la porta de sa casa, encara que isca per poc de temps.
Si perd les claus, canvie els panys. També si ocupa un domicili on anteriorment vivien altres persones.
Evite difondre que s'absentarà de casa durant el cap de setmana o les vacacions.
Durant absències llargues, demane a algun familiar o amic que arreplegue periòdicament el correu de la bústia, per a evitar que s'acumule. Indique-li la forma de localitzar-lo i, si ho estima, facilite-li un joc de claus que seria molt útil en cas d'emergència.No oblide tancar les claus de pas de gas, aigua i mai deixe productes peribles fora del congelador.
Si té contestador automàtic, no deixe cap missatge de què es puga deduir que estarà fora durant uns dies.
No tanque completament les persianes quan s'absente de casa, deixa alguna llum encesa o la ràdio, sense que moleste al veïnat, deixe roba estesa i, si és possible, programe un temporitzador que permeta apagar i encendre llums a determinades hores. Amb estes mesures evitarà evidenciar que no hi ha ningú en l'interior.
Facilitarà la seua identificació com a persona propietària d'objectes robats i la seua recuperació si té un inventari detallat, amb nombres de sèrie, marques o models i, inclús fotografies dels seus objectes valuosos, així com si marca els seus objectes amb un signe, per exemple, el seu DNI en un lloc poc visible.
No pose mai indicació del seu nom o adreça en el clauer.

COMUNITATS DE VEÏNS
Procure no obrir l'entrada principal a persones desconegudes. Si ho fa, posa en perill la seguretat dels domicilis de tota la comunitat.
Demane la identificació al personal de les companyies subministradores i, si és necessari, comprove-la amb una cridada a l'empresa.
Comprove que la porta del garatge quede tancada quan isca o entre.
Si a l'exterior de l'edifici es fan obres, comprove que no pot accedir-se a les vivendes per mitjà de bastides o escales.
Si detecta alguna persona desconeguda o sospitosa en la contornada de l'immoble, no dubte a cridar la Policia.
Si és víctima d'un robatori, no toque res i pose's en contacte immediatament amb la Policia.

En cas d´accident

La solidaritat en cas d'accident circulatori pot contribuir a salvar moltes vides i a reduir significativament la gravetat de les lesions de les víctimes. Per això en el vigent Codi Penal s'imposa a tots els usuaris (conductors, passatgers, vianants, etc) l'obligació de prestar i demandar ajuda en estos casos, castigant l'omissió del deure de socors amb multa de 3 a 12 mesos, i augmentant-la fins a arribar a presó de 2 anys i multa de 24 mesos, si qui nega l'ajuda és el conductor que va ocasionar l'accident.
L'impacte que produïx presenciar un sinistre pot provocar una situació de caos, nervis i descontrol, perquè no es perden estos primers minuts en accions inútils és necessari dur a terme els consells següents:
Detindre's en tot el que es puga i apagar el motor, on no s'obstaculitze usant la senyalització d'avaria per a no provocar nous contratemps.
Apagar l'encesa dels vehicles implicats, si fóra necessari i presenyalitzar el lloc per a alertar a la resta de conductors (aproximadament 100 metres abans en autovies i autopistes i 50 en la resta).
Sol·licitar o fer que sol·liciten immediatament ajuda sanitària i que s'avise a l'autoritat o els seus agents. Ha de proporcionar, la informació el més fidel possible a les circumstàncies del fet, perquè d'això depén que arribe l'ajuda més apropiada.
Contacte amb el Centre de Coordinació d'Emergències cridant al telèfon gratuït 112 i el seu requeriment es transmetrà als organismes corresponents, segons el cas (Policia Local, Guàrdia Civil, Cos Nacional de Policia, Bombers, Sanitat, Protecció Civil, etc.)
No moure als ferits, excepte risc d'incendi o caiguda. Si es tracta d'un motorista, mai ha de llevar-li el casc, perquè pot causar-li, encara sense voler-ho, lesions irreversibles.
Font: www.dgt.es

Previndre el robatori del vehicle

No deixar el vehicle en un lloc poc concorregut o amb poca il·luminació.
No deixar a la vista en l'interior del vehicle cap objecte (ulleres de sol, peces de roba, bosses de mà)
No esperar fins a arribar al destí per a guardar en el maleter objectes. Faça una xicoteta parada abans d'arribar a destí i guarde tot el que tinga de valor en el maleter o l'altre lloc que no siga visible.
Si el seu autoràdio és extraïble o de caràtula extraïble, porte-se'l amb si, no el deixe el vehicle, encara que "només siga uns minuts".
Si disposa d'alarma, connecte-la sempre que vaja a abandonar el vehicle i indique esta circumstància amb adhesius en les finestretes davanteres del vehicle.
MAI, en cap concepte deixe el seu vehicle abandonat amb les claus posades, encara que siga només un moment per a comprar el pa o el periòdic.

Robatori del telèfon mòbil

Interessant dad per si vos roben el telèfon mòbil.

Abans de res necessites obtindre el número de sèrie del teu teléfon mòbil. Per a  obtindre el número de sèrie: Marca *#06# i sense més, en el visor apareix un codi. Este codi, únic en tot el món, és el número de sèrie del seu equip.

Prenga nota del mateix i conserve-ho en un lloc segur. Si et roben el mòbil, avisa a l´operador de la teua compayia i dóna-li este codi.

Açò permetrà que el mòbil siga bloquejat completament, encara que el lladre canvie la targeta SIM. Probablement no recupes el teu mòbil... però almenys tindràs la seguretat que qui ho haja robat no podrà utilitzar-ho mai.

El més important d´açò és que si tota la gent coneguera este truquet, el robatori de mòbils seria inútil. I no oblides anotar el teu número de sèrie en un lloc segur!


 

dimecres, 19 febrer 2014 10:10

Unitat de víctimes d´accidents de trànsit

La Unitat està en funcionament en totes les Direccions de Tràfic.

 

Si desitja més informació clique ací.