L'Ajuntament va sol·licitar el passat octubre la concessió administrativa d'aquesta instal·lació al Ministeri amb la finalitat de poder reparar-la


138311048 3834311363294360 159416214483122830 nL'Ajuntament de Xilxes està treballant per a poder procedir, en la major brevetat possible, al desmantellament i retirada de la part de la passarel·la afectada per la caiguda d'un pilar amb el propòsit de vetlar per la seguretat i evitar danys. En aquest sentit, el consistori ha sol·licitat al Servei Provincial de Costes una autorització urgent per a desenvolupar aquesta actuació després de constatar que la mar ha enderrocat un pilar metàl·lic situat en la zona d'aigua, concretament l'anterior a l'arribada a l'octàgon mirador.

 

Així mateix, per prescripció tècnica s'ha optat per la possibilitat de retirar els dos trams horitzontals d'estructura metàl·lica que formen la passarel·la en resultar molt complex l'apuntalament de l'estructura horitzontal afectada, solució que permetria l'aprofitament d'aquesta estructura per a la seua posterior reutilització tal com està reflectit en el “Projecte de Reparació de la Passarel·la-Pantalà”.

 

De fet, amb la finalitat de dur a terme la reparació d'aquesta instal·lació el passat octubre el consistori ja va sol·licitar al Ministeri per a la Transició Ecològica la concessió administrativa d'ocupació del Domini Públic Marítim Terrestre dels terrenys de la passarel·la, expedient que segueix en tramitació. A més, l'equip de govern també ha inclòs una partida de 258.000 euros en els pressupostos d'enguany dedicada a la recuperació d'aquest emblema turístic.