El pressupost és de 339.040,39 €, inversió amb la qual l'Ajuntament atendrà les peticions dels veïns i veïnes d'aquesta zona

 

calle Primero de Mayo minL'Ajuntament de Xilxes ha adjudicat a FACSA les obres de bombament de pluvials del Carrer Primer de Maig, actuació orientada a solucionar les inundacions que afecten aquesta via en episodis d'intenses pluges i emmarcada en el pla de millores urbanístiques que l'equip de govern té previst escometre en els pròxims anys.

 

El pressupost de licitació d'aquest projecte ascendeix a 339.040,39 euros i el període d'execució és de 4 mesos. Concretament, l'actuació consistirà en la instal·lació de bombes de bombament i vàlvules antiretorn en el desguàs actual per a possibilitar el drenatge de l'aigua cap a un barranc en cas de pluges evitant així les acumulacions d'aigua que sofreixen els veïns i veïnes d'aquesta zona.

 

Amb la finalitat de resoldre aquesta problemàtica d'evacuació originada en urbanitzar en una sortida natural de les aigües de pluja i atendre les peticions dels residents d'aquesta via, el consistori ha dedicat una partida de 170.000 euros del pressupost municipal a aquest efecte, de manera que els 160.000 euros restants procediran de la quota hidràulica inclosa en els tributs de l'aigua. Així mateix, ja disposa de l'autorització per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, per la qual cosa les obres podrien començar en les pròximes setmanes.