Aquesta distinció pretén conscienciar a la ciutadania dels efectes nocius i evitar el tabac a les platges

 

Playas sin humo XilxesEl litoral de Xilxes ja llueix les banderes de "Platges sense fum" que acrediten que zones concretes de les platges El Cerezo i Les Casessón espais lliures de tabac. Una distinció que té la finalitat d'evitar el fum en aquests espais conscienciant dels efectes nocius del tabac, així com protegir la salut de la ciutadania i del medi ambient i millorar la convivència entre els banyistes.

 

En concret, les zones decretades lliures de fum a la platja Les Cases són la zona 2 i una parcel·la de la zona 3, que va des de la duna fins als vestuaris. A la platja El Cerezo les zones establertes són la 1, la 2 i l'espai de la 3 que s'estén entre la Biblioplatja al quiosquet La Barqueta.

 

A més de les banderes s'ha col·locat a les platges senyalització, cartells informatius i contenidors de burilles en les entrades dels espais lliures de tabac.

 

Cal recordar, que atesos els protocols de la COVID-19 i amb la finalitat d'evitar possibles contagis, la Conselleria de Sanitat recomana no fumar en cap platja durant aquesta temporada estival.