Huit establiments hostalers participen en la iniciativa juntament amb el consistori mitjançant la recollida selectiva d'envasos de vidre

ecovidrioval

 

L'Ajuntament de Xilxes s'ha sumat un any més a la tercera edició del Moviment Banderes Verdes, una iniciativa de Ecovidrio l'objectiu de la qual és guardonar l'esforç d'establiments hostalers de la zona local i l'activisme dels municipis costaners per la sostenibilitat durant l'estiu, especialment quant a la gestió correcta dels seus residus.

 

El consistori i 8 establiments hostalers del municipi s'han unit a aquesta nova edició, en la qual participaran 39 municipis de la Comunitat Valenciana. La campanya, que es desenvoluparà del 15 de juny al 31 d'agost, contempla accions per a donar resposta al notable increment de la generació de residus d'envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival.

 

Segons Ecovidrio, a l'estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i un 52% d'ells es genera directament en el sector hostaler, per la qual cosa la seua implicació és clau per a generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.

 

A més, durant la campanya Ecovidrio llançarà el primer Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera en el litoral de la Comunitat Valenciana i premiarà als dos quiosquets de platja de la regió més compromesos amb l'economia circular i la protecció del nostre entorn.