La iniciativa sol·licita la col·laboració ciutadana amb cridaners vinils amb missatges col·locats en el sòl d'aquestes vies per als vianants

carrerons3

 

L'Ajuntament de Xilxes ha llançat una nova campanya de sensibilització per a continuar incidint en la necessitat de respectar el descans del veïnat dels “carrerons” del nucli marítim, una acció que pretén conscienciar a la ciutadania i millorar el benestar de les persones que viuen en les llars situades en aquestes vies per als vianants característiques del litoral del municipi.

 

La campanya sol·licita la col·laboració ciutadana a través de vinils decoratius d'alt trànsit col·locats en el sòl d'aquests estrets vials, els quals contenen cridaneres imatges i missatges com “El millor soroll de la nit és el soroll de la mar” o “Gaudir i respectar el descans del veïnat és possible”. 

 

A més, aquesta edició compta amb un nou emplaçament assenyalat per la seua característica estructura, on els blocs d'apartaments queden orientats cap a una plaça central, la Plaça Illes Columbretes. Amb la finalitat d'evitar molèsties al veïnat d'aquests edificis, s'han col·locat quatre vinils, un en cada entrada de la plaça, amb el missatge “La plaça és de tots, el descans també”.

 

En la zona marítima existeixen prop de 60 carrerons, vies d'ús habitual per als veïns i visitants que passen els mesos d'estiu a la platja, per la qual cosa el consistori impulsa aquesta campanya a l'inici de temporada per a evitar les molèsties per soroll i contribuir al descans nocturn.