L'estació, situada al carrer Joan Carles I, està emmarcada dins de la línia d'ajudes de la Diputació de Castelló destinada a aquests serveis

puntorecargacoches

 

L'Ajuntament de Xilxes ha posat en marxa la primera estació pública de recàrrega de vehicles elèctrics al carrer Joan Carles I, enfront de la porta principal del Col·legi CEIP Lluís Vives, amb l'objectiu de donar resposta a una gran quantitat de peticions d'aquesta infraestructura i fomentar una mobilitat urbana més sostenible. La càrrega s'activa mitjançant l'ús en telèfon intel·ligent de l'app Moviltik i el kWh té un preu de 0,30 euros.

 

En aquest sentit, tant l'estació de recàrrega com els serveis d'instal·lació i posada en funcionament han sigut finançats per la Diputació de Castelló per un import de 14.000 euros. De fet, Xilxes ha sigut el primer municipi de la província en el qual s'ha implantat aquesta prestació i, per tant, el primer a beneficiar-se d'aquesta línia de subvencions. 

 

Quant al servei, es tracta d'una estació semiràpida capaç d'entregar una energia en corrent altern trifàsic de 44 kW distribuïts en dues preses de càrrega simultaneja de tipo2 de 22kW cadascuna.