La proposta insta el Govern a impulsar aquest sector afectat per la conjuntura econòmica derivada de la COVID-19

pleno Xilxes enero2021

 

El ple de l'Ajuntament de Xilxes ha aprovat una proposta orientada a aconseguir un Pacte d'Estat per la Indústria capaç de reactivar l'economia i modernitzar el model productiu del nostre país cap a la transició ecològica i la transformació digital.

 

La proposta insta el Govern que el Pacte estiga en sintonia amb els objectius de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU, a més d'impulsar mesures d'inversió, internacionalització i comerç exterior, i sol·licitar un pla específic per a l'automoció establint ajudes per a la compra de nous vehicles amb baixes emissions.

 

La sessió també ha acordat una segona moció sobre la reforma constitucional per a la reintegració del dret civil valencià, per la qual trasllada al Congrés dels Diputats i al Senat la necessitat de tramitació urgent per a recuperar de manera efectiva aquesta competència prevista en l'Estatut d'Autonomia Valencià.

 

“Les administracions públiques i el sector privat hem d'anar de la mà perquè la indústria genere riquesa i llocs de treball. En la conjuntura actual derivada de la COVID-19, resulta imprescindible desenvolupar una nova política industrial a través d'un Pacte d'Estat que revitalitze el sector i atraga inversions”, ha explicat José Martínez, alcalde de Xilxes.