La declaració insta a commemorar el 8 de març amb accions individuals i sense acudir a concentracions per a evitar possibles contagis per COVID-19

PLENO XILXES 25.02.21

 

L'Ajuntament de Xilxes ha aprovat en sessió plenària de febrer una declaració institucional sobre el Dia Internacional de la Dona amb la finalitat de donar suport a la commemoració del 8 de març i reafirmar el seu compromís per la igualtat.

 

La proposta destaca la necessitat de reivindicar l'equitat entre homes i dones en una situació de pandèmia mundial en la qual són dones les que sofreixen un major impacte, quant a la precarietat laboral o l'augment de la violència de gènere. Així mateix, el document ha acordat un total de 8 punts que reclamen la dignificació del treball de les dones i la necessitat de dotar a les entitats locals de mitjans per a augmentar les polítiques d'igualtat.

 

La declaració també insisteix a ser responsables durant la celebració del Dia Internacional de la Dona en un any marcat per la COVID-19, evitant sortir al carrer per a acudir a grans manifestacions i defugir d'aglomeracions commemorant el 8 de març amb accions individuals. 

 

A més, el ple ha autoritzat una proposta d'acord que dóna suport a les ajudes posades en marxa pel Consell per a pal·liar els efectes econòmics de la COVID-19 i insta aquesta institució a continuar generant escuts de protecció social i econòmica cap a les persones i empreses afectades. 

 

Un altre dels punts acordats ha estat la Política de Seguretat de la Informació de l'Ajuntament de Xilxes, un document que té com a objectiu la seguretat de la informació per a garantir la correcta prestació dels serveis de forma continuada. 

 

Així mateix, l'aprovació de la confiscació de la garantia complementària de l'explotació del Bar l’Alter per a assegurar la devolució en condicions de les instal·lacions i la ratificació de la modificació del projecte de reparcel·lació Finca dels Tres Termes també han ocupat part de la sessió.

 

Finalment, l'ordre del dia ha inclòs l'acceptació de les baixes presentades pel servei de recaptació de la Diputació Provincial corresponents al quart trimestre de 2020 i els comptes de recaptació de tot l'exercici 2020 presentats pel Servei de Recaptació de la mateixa entitat.